Věcičky

(those thingy things)

Nevím, jak to máte vy… Můj svět tvoří poměrně spartánské podmínky mého bytu, každodenní úkony, kavárny, dobré jídlo a setkávání s přáteli. A v neposlední řadě drobnosti. Takové ty malé věci, co si někdy pořídím, aniž bych pro ně opravdu měl využití, co stojí trochu víc, než by stát měly, nebo které mají podivnou historii.

Může to být…

  • chromý a chromový panáček na mých klíčích
  • ořezávátko ve tvaru žáby
  • oranžová spínačka, která nespíná
  • snímatelná zvýrazňovací páska, která se nedá sejmout
  • nespočetné množství tužek a per
  • moleskiny
  • nebo věčně umírající bazalka

Pokud podobné věci nemáte, vlastně asi ani nevím, proč sem chodíte. Ale pokud jenom máte pocit, že jich máte málo, zkuste některý z následujících odkazů/eshopů.

Idea: osobní tagcloud

Už dlouho v hlavě nosím poměrně komplexní představu o budoucnosti internetu, internetových aplikací a především uživatelských rozhraní a sociálních sítí. Věřím, že jednoho dne se tyto skupiny spojí v jedno. V mezistupni budeme čím dál častěji vytvářet svoje virtuální identity, profily, které nás budou představovat všude a za všech okolností – tak jako my sami sebe v reálném světě. Na diskusi jako ahasvera, při vybírání nové práce nebo online nákupu jménem, vždy s potřebnými dodatečnými informacemi. Jako krátká vizuální informace o člověku by mohl sloužit osobní tagcloud. Pro každou charakteristiku nebo zájem, který by si člověk přiřadil, by si uvedl patřičnou váhu a tagcloud informující o vás, vašich zájmech a povaze, by byl na světě. Do té doby, než si na podobnou věc sednu, vyzkoušejte Wordle. I tagy ze záložek v del.icio.us o vás prozradí hodně…

Vlastně trochu přemýšlím, jestli si s tímhle vzorem nenechám natisknout vizitky… S tou osvětou musí někdo začít.

Prodám svetr a sháním spolubydlící

Nakonec trocha osobní inzerce. Online jsem koupil svetr, který je mi malý, a snažím se ho prodat.
A pokud by někdo měl zájem se mnou bydlet, má od letošního října jedinečnou příležitost… Nepropásněte ji a ozvěte se mi do komentářů.

Tags: , , ,

3 Responses to “Věcičky”

  1. janina Says:
    August 14th, 2008 at 8:44 pm

    vizitky: musis tagovat systematicky a musis ukladat systematicky. zjistila jsem, ze ja si ukladam na delicious jenom veci, ktery nahodne potkavam a casem by se mne mohly hodit, a veci, ktery pouzivam casto, mam ulozeny bez tagu v palici..

    a ta bazalka. to se nerika, takovydle veci. budu delat, ze ju zalivas. aji ja.

  2. czina Says:
    August 15th, 2008 at 7:08 pm

    ten wordle je moc zajímavá věc. bloguju to!

  3. janina Says:
    August 18th, 2008 at 7:43 pm

    [bazalka ukoncila misi. jeji misto prebrala petrzel.]

Leave a Reply