Stereožvejkačka uvádí…

Příznačně přes design obalu alba od Scotta Hansena jsem jednoho dne narazil na nezávislou produkci coververzí známých alb – Stereogum Presents… Dnes o Stereogum tweetla Maria Popova, alias Brainpicker, moje oblíbenkyně z poslední doby, a přivedla mě ke zjištění, že alb existuje víc – a tak se mi postarala o zábavu na celý den.

Stereogum.com byl (dle informací na webu) jedním z prvních mp3 blogů, chlubí se svojí nezávislostí a především tím, že jako jeden z prvních informoval o nebo dokonce podporoval některé ze současných superstar – ať už jsou to moji oblíbenci Arcade Fire, nebo Kanye West. Není tedy divu, že server získal mnoho přátelských vazeb na současnou indie-pop-alternative scénu.

A právě s ní tvoří coververze skvělých alb z devadesátých let. My Brightest Diamond, Amanda Palmer nebo Atlas Sound stojí podepsáni pod remaky skladeb z alb Post od Björk, OK Computer od Radiohead a Automatic for the People od REM. Pro ty z vás, kdo svojí pubertu neprožili v devadesátých letech – to je (popořadě) Hyperballad a It’s Oh So Quiet, Karma Police a No Surprises a Everybody Hurts a Nightswimming.

Jako důkaz, že alba stojí za poslech, přikládám video se skvělou coververzí It’s Oh So Quiet od Bell. Ve videu se “mihne” i zmiňovaný obal.

Tags:

Leave a Reply