This could be something beautiful

(McDonaldisation 2.0)

Je to už přes rok, co Terra Naomi uchvátila velkou část internetové populace svým videem “Say it’s possible” na serveru youtube. Když Terra dostala nahrávací smlouvu od velké společnosti, přestal jsem její popularitu sledovat, čekal jsem, že o ní uslyším z jiných zdrojů… Dnes má Terra za sebou profesionální nahrávky i videa. Je to ale nakonec opravdu úspěch?

Představte si, že si doma píšete písničky do notesu. Jednou se rozhodnete, hodíte si webkameru na monitor, sednete si proti němu, namíříte ji na sebe a na jeden zátah nahrajete svoji písničku. Jen tak, vsedě, bez efektů, většinu času se zavřenýma očima. A miliony se do ní zamilují…

Když to šlo jednou, půjde to přece podruhé. Terra k tomu píše: “I asked people from around the world to film themselves answering the question “what would you do/want if anything were possible?” in three words or less. THANK YOU to all of you. This project is a true reflection of what we can do together.”

I druhý, poloprofesionální, pokus Terry vyšel. Především díky autentičnosti vzkazů lidí přesně podle vzoru 2.0 všechno stále funguje a drží pohromadě. V tento moment zasahuje nahrávací společnost a vydává “oficiální” video. Saturací ke sterilizaci!

Tags: , , ,

Leave a Reply