That boy needs therapy

(… a budeme si dělat vlastní věci. Klipy, chápeš… [2.])

Při poslední přehlídce videoklipů z YouTube jsem úplně vynechal jeden z mých nejoblíbenějších klipů. Street Spirit od Radiohead je klip, který někoho zaujme, někoho nechá chladným, někoho bude otravovat. Klikat by měly citlivé duše a jemné povahy…

Zároveň mě 29 Brilliant Music Videos na Smashing Magazine navedlo na pár nových a na další jsem si vzpomněl. Klip Frontier Psychiatrist od The Avalanches v sobě kombinuje snad prvky všeho z brakové kultury a psychoanalýzu. You’re crazy in the coconut!

War Photographer od Jasona Forresta je zase podivnou směsicí anime a vikingských ság, přičemž souboje mezi sebou vikingové svádí pomocí čeho jiného než hudby.

Nejsmutnější klip, který znám, je video pro Mobyho In This World. Jennifer Price prosící Lordy don’t leave me all by my self doprovází příběh malých roztomilých mimozemšťanů, dojemně neschopných navázat kontakt ve světě přerostlých lidí.

Poslední klip od Royksopp vám připomene všechny návody, manuály, schémata a učebnice přírodopisu, co jste v životě viděli. Někteří si vzpomenou na Škodovy dětské encyklopedie na všechno. Možná proto se takový klip natočil k písni s názvem Remind me (nebo taky ne:)). Jestli máte rádi Royksopp, podívejte se i na What Else Is There.

Tags: ,

2 Responses to “That boy needs therapy”

  1. starenka Says:
    January 22nd, 2008 at 12:52 pm

    hehe. avelanches jsou genialni. kdysi jsem to strasne dlouho sjizdel…

  2. evinka Says:
    January 23rd, 2008 at 10:32 pm

    Ten klip od Radiohead je vybornej! Uz jsem na nej skoro zapomnela…Diky!:)