Nic než národ…

… a bambusy (updatováno!)

Novodobý český rytíř, bojující za češství s hlavou vztyčenou, byť vyholenou a tu a tam skrytou v kutaně, Daniel Landa, se vydává na turné. Pro mlčící většinu asi zpráva nulové hodnoty, vždyť už i bratr poslanec Vidím s bratrem náměstkem Bartákem prozřeli a vystoupili z Landova řádu, Landu dávno nepouští v hlavním vysílacím čase na veřejnoprávní televizi a sám Landa se už delší dobu kaje za svoji minulost.
(BTW: Když se řád jmenuje Ordo Lumen Templi, neměli by si členové říkat „lumeni”?)

Chytrý pan plukovník nás na festivalu Mene Tekel poučil: „Neexistuje bývalý černoch a neexistuje bývalý komunista”. Já bych k tomu dodal, že neexistuje ani bývalý neonacista. Proto jsem se dnes pobavil a zaradoval nad aktivitou ostravské autorky Efox, která také pamatuje a na Dana si posvítila.

2, 3, 4

Udělej si svého Pandu

Efox zároveň poskytla ke stažení i šablony, aby si každý mohl Daniela Pandu či Daniela Čuráka (dle svých preferncí) vyrobit ve svém okolí. Já určitě někde zapandím a doufám, že brzo začnu narážet na vylepšené verze těchto plakátů po celé Praze.

Šablony od Efox doposlány, stahujte pandovo P, Pandu a penis, klauna a mozeček nebo komplet. Díky

PS: Po dlouhé době jsem byl na obědě v Molu 22, kde mě tak nasrali, že zítra můžete očekávat slovní plivance na služby v Česku. Konec hlášení

Tags: , ,

19 Responses to “Nic než národ…”

  1. janina Says:
    April 3rd, 2008 at 6:26 pm

    ty, ahašvére. zkus víc poslouchat/číst to, co landa říká, a míň poslouchat/číst to, jak ho/to, co říká někdo interpretuje. on je sice patetickej až za roh, a některý nápady má možná trochu do zdi, ale blbej neni. hrozně snadno se do něj strefuje, protože se nenámáhá vysvětlovat všem pořád dokola, že už asi tak šestnáct let není v Arlíku, nicméně ty písničky pořád někdo z různých důvodů vytahuje a mlátí ho s nima přes hlavu. že s tim nikdo nemlátí matáska? třeba do národního divadla donést ňákej transparent ´skinheady tu nechceme´, co?

  2. ahasver Says:
    April 3rd, 2008 at 6:54 pm

    hele, zkus víc číst ;) “sám Landa se už delší dobu kaje za svoji minulost” – např.
    já landu znám a sleduju. z toho, co o něm vím (několik rozhovorů, několik rozhovorů v televizi, několik prostorů v televizi – například pro jeho kázání na vyšehradě), soudím, že on je prostě blbej.
    každej má nárok na chybu, ale ta chyba by neměla bejt taková, že zpíváš “nic než národ”, a když už z toho “vyrosteš”, tak si namakáš hrozný svaly a jezdíš auťákama a když už z toho “vyrosteš”, tak si zakládáš idiotský elitářský řády..
    ehm. neexistuje nic jako bejvalej neonacista v tom smyslu, že když už je někdo takhle blbej, tak holt tak blbej zůstane

    imho

    (ad matásek – kdyby ten člověk měl takovej vliv jako landa, tak věř, že klidně budu lepit čuráka na hlavu i jemu)

  3. janina Says:
    April 3rd, 2008 at 7:59 pm

    no, ja nemam pocit, ze ‘se kaje za svou minulost’, viz vyse :)

    kazdopadne to, cos napsal, pusobi tak, ze me to donutilo reagovat, a to obvykle nedelam

  4. ahasver Says:
    April 3rd, 2008 at 8:12 pm

    výše je “protože se nenámáhá vysvětlovat všem pořád dokola”, z čehož vyplývá, že to minimálně jednou udělal. a on okolo toho svýho počátku tiráckýho období (nebo co to bylo zač) doopravdy měl tendenci pořád všude vysvětlovat, že žádnej nacista neni… myslim, že to bylo někdy na konci devadesátejch, nebo na přelomu tisíciletí

  5. janina Says:
    April 3rd, 2008 at 10:59 pm

    ‘vysvetlovat’. pocitam ze se mu stejnejako ted furt nekdo predhazoval, akoratze ted uz to ma na haku. [hele, uz je mi to dost jedno tedka:)]

  6. Torvalds Says:
    April 4th, 2008 at 9:22 am

    No, tak – “Nic než národ” – zdaleka není nacistický pokřik. Už jen z toho důvodu, že se může vyložit příliš národně-šovinisticky, což jde proti důvodům a praxi nacionálních socialistů. Já si ani nemyslím, že Landa někdy vůbec byl (neo)nacista. Ono se stačí podívat i na to, co Landa vůbec v Orlíku zpíval a co případně dělal na koncertech. Nehajloval, nezpíval o Hitlerovi, Hessovi nebo třeba Wehrmachtu. A už jen to, že třeba zpíval a zpívá o Žižkovi a Husitech docela dost jasně dokazuje jeho ne-nacistické zaměření. Typický proti-argument je text písně “Bílý jezdec” – ano, text je rasistický, což ale neznamená, že je i nacistický. Ale to by tady pán musel mít nějakou znalost ohledně nacistické ideologie nebo alespoň o zásadách, cílech a proklamacích dnešních neonacistů. Tuto znalost bohužel nemá.

    Třeba Pavel Eichler nebo známý publicista J. X. Doležal byli také neonacisté. A tvrdil byste o nich, že neonacisté jsou i dnes?

    Raději pište o internetových delikatesách, filmech a tak podobně. A raději se nepleťtě do ničeho, o čem víte velmi málo nebo nic. Ale člověku to nedá, jednou za čas si odlechčit a zanadávat.

  7. ahasver Says:
    April 4th, 2008 at 10:04 am

    Torvalds: tady pán taky absolvoval pár semestrů politologie… a nepíše článek do novin, ani semestrální práci. proto se dopouští zjednodušení na úkor přesnosti (což ostatně dělá v každym postu)
    to, že landa vyrostl do “češství”, je shrnuto hned v první větě. to, že se odstřihává od svých názorů z počátku devadesátých let, je na konci prvního odstavce. to, že na začátku devadesátých let tady prakticky žádný “uvědomělí” neonacisté nebyli, snad ví každý. tehdejší landovo nevyhraněný rasismus, podpořený jen bílou barvou, by ale v dnešní době směřoval právě do týhle škatulky. to, že v tý době neměl tu možnost to udělat přesvědčivě a “čistě”, je věc jiná. prostě se to tehdy ještě dělalo jinak a na koncertech se ještě tolik nehajlovalo

    a jen bych ještě doplnil – nacismus jako slovo vzniklo z národního socialismu, kde socialismus stojí pro silnou úlohu státu v životě jednotlivce (nejen v ekonomické rovině, teda v podstatě fašismus). a národ pro národ ne pro německo. v česku se neonacistická scéna začíná formovat po revoluci a zdaleka nezahrnuje jen antisemitský skupiny, který používaj symboliku hákovejch křížů – taková “čistota” návratu k prvotnímu nacismu se dostavila později. nehledě k tomu, že obecně slovo neonacismus zahrnuje různý formy nacionalistických přesvědčení, protože termíny jsou v politice/ideologiích nedostatečně bohatý proti pestrosti života

    ad eichler nebo doležal – nemyslím si ani o jednom nic moc dobrýho. k eichlerovi se vyjadřovat nebudu (bůhví, jak to s jeho nacismem je), o jxd bych klidně řekl “když už je někdo takhle blbej, tak holt tak blbej zůstane”

  8. ahasver Says:
    April 4th, 2008 at 10:06 am

    Torvalds: jinak musím říct, že mi přijde dost laciný argumentovat proti jednomu slovu z celýho postu
    četl jste první odstavec?;)

  9. janina Says:
    April 4th, 2008 at 10:25 am

    — no, a mas to. mimochodem. fakt do toho cloveka kopou vsichni presne STEJNYM zpusobem. a je to trapny

  10. mac Says:
    April 4th, 2008 at 10:51 am

    no i kdyby do nej kopali od rana do vecera okovanyma botama tak to bude malo. treba je to jen cista fyzika – zakon akce reakce ;)

  11. r0b0t Says:
    April 4th, 2008 at 12:35 pm

    Oceňuji výborný (pod)titulek a démonického Pandu. Zbytek postu, komentáře a celej Landa jsou mi …

  12. Ayalla Says:
    April 4th, 2008 at 4:55 pm

    díky a ještě jednou díky. tohohle čůráka nemůžu ani cítit, přestože má jméno stejné jako já, o to je to smutnější :))

  13. Torvalds Says:
    April 4th, 2008 at 10:30 pm

    Ale, je tak moc poznat, že už jsem absolovoval pár semestrů politologie? Přesněji zatím jen 4 :D. A mohu se zeptat, co je myšleno tím, že se zjednodušování dopouštím v každým postu? Na tomto blogu jsem reagoval poprvé…

    Já si začátek 90. let moc nepamatuju. Takže jsem soudil jen podle dostupných informací, videí, případně fotek.

    Já raději používám nacismus případně nacionální socialismus. Protože na Československé scéně totiž figurovala Národně socialistická strana (jejím členem byl třeba i Eduard Beneš). Přičemž Národní socialisté v ČSR nebyli příliš jako Nacionální socialisté v Německu. Je mi jasné, že socialismus je pro silnou úlohu státu, ale neztotožňoval bych to s fašismem. Fašismus není v ekonomické rovině ani socialismus, ani komunismus nebo kapitalismus. Základem fašismu je korporativismus. To jen tak na upřesnění :).

    Termíny v politice jsou rozhodně nedostačující. V podstatě termíny představují jen jakési ideály, ke kterým se náš pestrý život blíží.

    Alespoň na Eichlerovi a JXD se shodneme.

    Přeji pěkný večer.

  14. r.a.s.h. Says:
    April 7th, 2008 at 12:44 pm

    Je znamo ze D.Panda se rad inspiruje nacistickym nemeckem a podle jeho slov ho i velmi obdivuje! Tak nevidim zadny duvod proc mu ty jeho ultranacionalisticke nazory neomlatit o hlavu! Pryc s nim i s jeho zrudnou ideologii!!

  15. r0b0t Says:
    April 8th, 2008 at 10:58 pm

    Nechte zrudy na pokoji!

  16. Phoenix Says:
    May 14th, 2008 at 4:51 pm

    Jestli Landa nekdy byl Skinhead tak budiz ale nikdy nebyl neonacista to uz dokazuje pisnicka od Orliku Faschos a az budes priste nekoho pomlouvat tak si aspon zjisti vsechno a tu pisnicku si tky poslechni.

  17. Johnny Skin Says:
    June 14th, 2008 at 10:25 pm

    What a dumb cunt, did all that work to deface a concert poster. I would guess that your uninformed ass thinks he is a nazi right. The guy made a couple anti-gypsy songs while a Czech Nationalist, and the idiots think he is a nazi skin. I would love to drown you under the Charles bridge you dumb cunt.
    Oi Oi Bitch

    NeZakladnam.blogspot.com

  18. Dave Skin Says:
    October 18th, 2008 at 10:31 am

    Nejste vy náhodou černí? :-D Nevím,proč se tady bavíte s “ČURÁKAMA” kteří o D.Landovi neví absolutně nic! :-/ Vlastenec-asi nevíte co to je,že? :-/ Landa nebyl ani (neo)nacista,ani skinhead!! ;-) Písnička Faschos (Orlík) dokazuje!Ano “bílej jezdec”,či “bílá liga” jsou rasistické písničky,ale zpíval za svou vlast!
    Lidi pusť te si celé CD “ORLÍK” a možná..dostanete rozum a nebudete psát o Danovi,že je,nebo byl (neo)nacista! ;-) Přestaňte psát PÍČOVINY o tom,o kom víte snad jen jak se jmenuje!!

  19. Meeve Says:
    November 17th, 2008 at 3:19 pm

    No ty jsi ale kokot!Takový lidi bych střílel…Až o něm budeš vědět víc než jenom, že byl skin tak něco piš…

Leave a Reply