Mišelinský hotýlek na kopci

(aneb výlety do Berlína po šedesáté-čtvrté)

Chystám se koncem srpna do Berlína. Opět. Naposledy jsem tam byl před čtrnácti dny.

Základní fakta na mojí obhajobu.

  1. V Berlíně stále rostou nové a krásné kavárny.
  2. V Berlíně si lidé staveniště proměňují na pláže, zahrádky nebo stojací wishlisty.
  3. Napředposledy jsem v Berlíně byl v září a moc jsem si to neužil.
  4. V Berlíně mi jde dýchat. Líp a víc a svobodněji… Usmívají se na mě sympatičtí muži, mrkají na mě sympatické ženy. Nebo naopak. Každopádně se usmívají a mrkají všichni.

Obyčejně v Berlíně bývám v hostelu, blízko lidem, blízko ruchu, za smysluplnou cenu za 6hodinový pobyt v posteli denně. V poslední době jsem si oblíbil Industrie Palast hostel, který funguje cca 2 roky a nachází se na skvělém místě – na konečné U1 a počáteční M10.  Vedle něj stojí přibližně stejně starý Michelberger Hotel. Stará tovární budova přecpaná skvělým designem, kterému z nedostatku slov přezdívám berlínský – neidentifikovatelnou směsí domáckého skandinávského stylu s ost-designem a kreativitou Berlíňanů. Už dlouho na Michelberger zpovzdálí mrkám, on mrká na mě, kroužíme okolo sebe…

V srpnu pojedu do Berlína s někým speciálním, takže je nasnadě, že bych rád výlet speciálně ospeciálnil, když už je k tomu v Berlíně tolik příležitostí. Jednou ze speciálností se tedy stane (pokud nabídne místnost s okny na západ) právě Michelberger Hotel. A všem, kteří tam nebudou, nabízím k ochutnávce aspoň něco málo berlínského designu.

the-michelberger-hotel-berlin-3

the-michelberger-hotel-berlin-5

the-michelberger-hotel-berlin-2

the-michelberger-hotel-berlin-6b

Pokud se vám přístup Berlíňanů k designu (a životu) líbí, stejně jako hotel Thomase Michelbergera, hotel provozuje vlastní, poměrně živý blog, sdílí se světem příběh svého vzniku a vůbec dělá spoustu dalších zajímavých věcí.

Tags: , ,

Leave a Reply