Dvojpodlažní pán cest

(Vytvořte novou pop ikonu)

Co vás napadne při slovu Londýn? Asi mlhy… Temže a Big Ben. Nelson’s Column a ruské kolo London Eye. Černé taxíky a červené doubledeckery.

Možná už víte, že posledním dvěma zmiňovaným již dlouho zvoní hrana. Pokud alespoň caby chcete v Londýně zažít jinak než jako turistickou atrakci, měli byste si pospíšit. Časy se ale pokaždé trochu mění a britským hlavním městem nejnověji otřásl nástup excentrického Borise Johnsona do čela londýnské radnice. Ten mimojiné nemůže strpět zánik stařičkých autobusů, které se oficiálně jmenují Routemaster a jejichž produkce trvala pouhých 14 let do roku 1968. Vypsal proto soutěž na novou podobu londýnských doubledeckerů. Ta se běžným soutěžím vymyká v tom, že spojuje jak ideovou soutěž, které se mohou účastnit laici, tak i designovou soutěž, ve které účast obnáší detailní design opravdového autobusu.

Zkusit svoje štěstí a um tak mohou takřka všichni. Hodně štěstí

PS: Nedávno jsem tu psal o možnosti účastnit se Pecha Kucha Night v Praze. Pokud vás zajímá, čí koncept vyhrál nebo prostě jenom Pecha Kucha samotná, nenechte si ji 16. 9. uniknout, předprodej lístků začíná zítra.

Tags: ,

Leave a Reply